Ugrás a tartalomra

Kisebb kuka vagy támogatás igénylésével továbbra is a megszokott szemétszállítási díjat fizethetik az egyedül élők

2023. december 27. szerda
2023. július 1-jétől jogszabályváltozás miatt megszűnt az egyedül élők szemétszállítási díjkedvezménye. Az egyszemélyes háztartások kisebb kukát vagy támogatást igényelhetnek az alacsonyabb díjtétel megtartásáért.
Kisebb kuka vagy támogatás igénylésével továbbra is a megszokott szemétszállítási díjat fizethetik az egyedül élők

Az egyedül élők korábbi jogszabály által megállapított díjkedvezménye a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. számú törvény módosítása, illetve ennek kapcsán az országos hulladákgazdálkodási koncessziós modell 2023. július 1-jével történt bevezetése miatt megszűnt.

Tekintve, hogy a 60 literes kuka ürítési díja 376 Ft/alkalom, vagyis havi 4 ürítéssel számolva: 1504 forint, ami megfelel a korábbi méretre kapott 50%-os kedvezménynek, tartály típuscserével megőrizhető a változás előtti díjtétel. A kukát a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaságnál (FKF) lehet igényelni formanyomtatványon, és az egyszemélyes háztartásról szóló igazolás benyújtásával. Az igazolást a kormányablakokban lehet igényelni.

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni települési támogatásokról szóló 1/2015. (II.9.) önkormányzati rendelete 12. § alapján lakhatási kiadásokhoz kapcsolódó támogatás nyújtható a szociálisan rászoruló háztartások részére rendszeres kiadásaik viseléséhez. A lakhatási támogatás – a többi között - a szemétszállítás díjához is igényelhető.

Link a rendelethez: https://or.njt.hu/eli/v01/735858/r/2015/1